Steun samen met Family Service kinderen in armoede

Stichting Pelicano

Op 17 oktober is het Internationale Dag Tegen Armoede en de start van de Week Tegen Kinderarmoede. Al voor het derde jaar op rij vraagt Stichting Pelicano extra aandacht voor kinderen die opgroeien in armoede, een thema dat dit jaar nog meer dan ooit hoog op de agenda staat. Ook jullie kunnen als bedrijf jullie steentje bijdragen.

In België groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. Dat zijn 513.000 kinderen in totaal, al is elk kind er eentje te veel natuurlijk. Bij Family Service vinden we het enorm belangrijk dat elk kind minstens aan zijn basisbehoeftes kan voldoen. Wij dragen Stichting Pelicano dan ook een warm hart toe en ondersteunen hen via een financiële bijdrage. Zij rekenen niet alleen op het goede hart van particulieren, ook bedrijven zijn belangrijke partners in het volbrengen van hun maatschappelijk engagement. Jullie bedrijf kan samen met ons kinderen in armoede een betere toekomst geven.

Hoe kan je helpen als bedrijf?

Je kan als bedrijf een donatie doen door te storten op rekeningnummer BE86 0689 4622 7650 op naam van vzw Philanthropic Corporate Partnerships. Gelieve bij elke storting volgende mededeling te gebruiken: 46686. Na betaling ontvang je een factuur voor je boekhouding.

Daarnaast kan je als bedrijf een actie opzetten om meer aandacht te vragen voor kinderarmoede in België en voor Stichting Pelicano. Er zijn tal van mogelijkheden en Pelicano helpt je graag met marketingmateriaal of het opzetten van een actiepagina.

Donatie Pelicano

Wat doet Pelicano met je geld?

Sinds haar oprichting steunde Stichting Pelicano maar liefst  2.749 kinderen op een duurzame manier. In 2021 deden ze dat voor een totaalbedrag van 6.016.814,93 euro. Daar kwam de hulp van 582 zorgpartners en vele tienduizenden donateurs aan te pas. Het aandeel van bedrijven in 2021 bedroeg 280.555,65 euro.

Elke euro die Pelicano investeert in een kind in armoede, levert op lange termijn tussen de 5 en de 9 euro op voor de maatschappij. Dat blijkt uit een studie van Vlerick Business School in opdracht van Stichting Pelicano. “Met een minimale investering van 78,9 miljoen euro voor 2.000 kinderen in armoede zou de overheid in de toekomst minstens 394,5 miljoen euro (5 keer) aan belastinginkomsten en besparingen op kinderarmoede kunnen verdienen gedurende het hele leven tot aan het pensioen”, zegt professor Dirk Buyens.

Is jouw bedrijf bereid om samen met Family Service de schouders te zetten onder de Week Tegen Kinderarmoede? Ontdek de mogelijkheden en help kinderarmoede mee de wereld uit!

Scroll to Top