Steek ouders die een kind* moeten missen een hart onder de riem

Inhoud Koesterkoffer Berrefonds

Bij Family Service willen we er zijn voor alle ouders. Dat doen we niet alleen door onze geschenkdozen bij zoveel mogelijk ouders te verspreiden, maar ook door extra aandacht te besteden aan verschillende maatschappelijke thema’s. Zo helpen we ook graag het Berrefonds, dat steun biedt aan ouders van een overleden kind.

In februari 2009 werd het Berrefonds opgericht door Christine en Wouter. Ze besloten voor de geboorte van hun tweede zoon Nand geen cadeaus te vragen, maar wel donaties om een vzw op te richten ter ere van hun eerste zoontje Berre*. Centraal in hun werking staan de kleine en grote Koesterkoffers. Het gaat om een mooi koffertje met daarin allerlei zorgvuldig gekozen spulletjes om tastbare herinneringen te maken na het overlijden van een baby of kind. Voor baby’s wil de Koesterkoffer vooral helpen om het bestaan van een kindje vast te leggen. Voor opgroeiende kinderen is de inhoud vooral gericht op het creëren van verbinding binnen het gezin en de omgeving.

Maar de werking van het Berrefonds gaat veel verder. Ze organiseren hartverwarmende evenementen, zinvol vrijwilligerswerk en ondersteuning van zorgprofessionals. In Antwerpen en Kortrijk heeft het Berrefonds ook een eigen Koesterhuis. Een Koesterhuis is een warme thuishaven van het Berrefonds voor iedereen die geconfronteerd wordt met het verlies van een kind. In elk Koesterhuis zijn er wekelijks laagdrempelige inloopmomenten. Ouders hoeven niet te verwittigen of in te schrijven en zijn gewoon welkom om te komen praten over hun verdriet. Dankzij het platform Glinsterhulp is er sinds kort zelfs een online vorm van lotgenotencontact mogelijk.

Family Service steunt het Berrefonds

Om dat alles te kunnen organiseren, heeft het Berrefonds natuurlijk financiële middelen nodig. Daarvoor zijn ze afhankelijk van donaties en vrijwilligers die acties op poten zetten. Om hen een duwtje in de rug te geven, steunt Family Service het Berrefonds door vanaf nu 1 EUR voor elke Koesterkoffer te doneren. Wij willen er zijn voor alle ouders, ook zij die hun kind* veel te vroeg moesten afgeven.

Scroll to Top